De beste lichtgewicht tenten voor 2 personen van 2021 - Backpack Explorer (2024)

Het meenemen van een goede en lichte tent is één van de beste manier om comfortabel en veilig te kunnen backpacken of kamperen. Maar hoe kies je een goede lichtgewicht tent voor 2 personen? Tijdens het zoeken naar een goede kampeertent, zul je al snel merken dat er veel soorten tenten zijn met verschillende eigenschappen.

Je tent is onmisbaar tijdens het kamperen. Het bescherm jou en je kampeerspullen tegen insecten of weersomstandigheden. Tegelijkertijd moet je tent licht genoeg zijn om makkelijk mee te kunnen nemen tijdens een flinke wandeling, en klein genoeg om ook op kleine plekjes makkelijk op te zetten. Andere belangrijke eigenschappen zijn een muggengaas hebben en ventilatiegaten om condensatie zo veel mogelijk te beperken. Om je uren aan onderzoek te besparen zetten wij de beste 2 persoons lichtgewicht tenten voor kamperen en backpacken op een rij, én leggen we uit waar je op moet letten als je er eentje gaat kiezen.

De beste lichtgewicht tenten voor 2 personen

De tenten in deze lijst zijn allemaal 2-persoons lichtgewicht tenten die minder wegen dan 2 kilo. Zo heb je genoeg ruimte om de tent voor 2 personen te gebruiken, of om al je spullen droog op te bergen als je de tent alleen gebruikt.

De belangrijkste eigenschappen van lichtgewicht 2 persoons tenten

Bij het kiezen van de beste tent voor jouw rondreis, zijn er een aantal belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten. De tenten die we hierboven noemen, hebben allemaal één ding gemeen: het zijn allemaal lichtgewicht tenten voor backpacken. Hierbij hebben we gelet zaken als gewicht en waterbestendigheid. Benieuwd waar je nog meer op moet letten? Lees hier verder over de belangrijkste eigenschappen van backpacker tenten.

Pop-up tent of gewone koepeltent?

Een populair model onder 2 persoons tenten is een pop-up tent. Waar je een koepeltent met verschillende stokken en zeilen moet spannen, zet een pop-up tent – zoals de naam al zegt – zichzelf op. Door het gebruik van flexibele materialen om het pop-up effect mogelijk te maken, kun je zo’n ‘opgooitent’ na gebruik erg compact opbergen.Het nadeel van een pop-up tent is dat je deze niet overal kan opzetten en deze doorgaans minder stevig is en minder functies heeft dan een lichtgewicht 2 persoons koepeltent. Als je de tent niet vaak gaat gebruiken, kan een pop-up tent een goede keuze zijn. Als je meerdere keren per jaar de tent gaat gebruiken of op reis gaat naar een kouder klimaat, bewijst een 2 persoons lichtgewicht koepeltent al snel zijn waarde.

Prijs

Je hoeft geen vermogen uit te geven voor een goede en lichte 2 persoons tent. Daarom bevat deze lijst verschillende prima tenten uit verschillende prijsklassen. Als je van plan bent om vaker te backpacken, kan het verstandig zijn om meer uit te geven aan een goede trekkerstent die je nog jaren kunt gebruiken. Als je gaat kamperen met een beperkt budget kan een goedkopere tent een betere optie zijn. Houdt er rekening mee dat sterke maar lichte materialen duurder zijn dan lichtgewicht maar minder stevig materiaal. Hoe lang een lichtgewicht 2 persoons tent meegaat, wordt dan ook vooral door het gebruikte materiaal bepaald. Dat zie je terug in de prijs.

Gewicht

Een paar gram lijkt misschien niet veel uit te maken, maar om echt te genieten van je rondreis is het belangrijk om het gewicht van je tent zo laag mogelijk te houden. Een lichtgewicht 2 persoons tent maakt het wandelen en rondreizen een stuk leuker. Je tent zal één van de zwaarste voorwerpen zijn die je mee zal nemen. De tenten uit onze lijst met beste lichtgewicht tenten zijn een goede mix tussen gewicht, comfort en gemak. Ben je bereid om wat comfort op te offeren om makkelijker te kunnen hiken? Kies dan de lichtste tent voor het meeste wandelplezier.

Bescherming

Een tent die je niet kan beschermen tegen de elementen is waardeloos en ook nog gevaarlijk. Wees dus erg voorzichtig als je op zoek gaat naar de goedkoopste tent die je kunt vinden. De lichtgewicht tenten uit deze lijst bieden uitstekende bescherming tegen alle soorten weer en houden je droog en warm.

Ruimte

Tenten voor mensen die graag rondreizen zijn doorgaans lichtgewicht koepeltenten voor 2 personen en hebben iets minder binnenruimte om de tent zo licht mogelijk te maken. In de meeste lichtgewicht tenten voor 2 personen kunnen 2 volwassenen languit liggen en kun je een paar spullen kwijt. Reis je alleen, maar wil je er zeker van zijn dat je al je spullen ’s nachts in je tent kunt bewaren? Kies dan een kleinere 2 persoons tent voor jezelf.

Reis je met z’n tweeën en wil je alle spullen in de tent kunnen bewaren? Kies dan voor een maatje groter en koop een tent voor drie personen. Let op dat de binnenkant van een tent een combinatie is van gewicht en comfort. Als je veel loopt en je neemt liever niet teveel gewicht mee, kies dan voor een tent met precies genoeg ruimte voor het aantal gebruikers. Ben je bereid om iets meer gewicht te dragen en zo comfortabel te kamperen? Dan kun je een iets ruimere tent kopen.

Capaciteit

1 persoons tenten zijn ideaal voor backpackers die alleen op pad gaan en snel en licht willen reizen. 2 persoons tenten zijn doorgaans het populairst, omdat ze een goede balans zijn tussen gewicht en binnenruimte en te gebruiken zijn door zowel backpackers als kampeerders. Een 3- tot 4 persoons tent is al snel te groot voor backpackers, hoewel het ideaal is als je bijvoorbeeld met z’n drieën op roadtrip gaat.

Waterkolom

Bij veel lichtgewicht tenten staat de eigenschap waterkolom vermeldt. Dit geeft aan hoeveel water de bodem of het tentzeil kan verdragen voordat het water door het materiaal lekt. Het is dus een belangrijke eigenschap om in te schatten hoe waterbestendig een tent is. In principe is een tent met een waterkolom van 800mm al waterbestendig te noemen. Ga je naar een gebied met veel regenval, kies dan voor een tent met een waterkolom van minimaal 2.000.

Ontwerp

Een ontwerpfoutje kan een prima tent makkelijk verpesten. Een goede lichtgewicht 2 persoons tent heeft een eenvoudig ontwerp en is uitgerust met gemakken als meerdere deuren, veel hoofdruimte en een voorruimte die ruim genoeg is om uit de wind te kunnen zitten. Andere belangrijke eigenschappen zijn ventilatieroosters om condensatie te verminderen, een muggengaas en handige binnenvakken om spullen in op te bergen.

De beste lichtgewicht tenten voor 2 personen van 2021 - Backpack Explorer (2024)

References

Top Articles
A Bug's Life | Rotten Tomatoes
For Nurses | Medical City Healthcare
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
12 30 Pacific Time
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5425

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.